Poziv za prijave – Nacionalna i regionalna nagrada Jelena Šantić

Na Međunarodni dan devojčica, Fondacija Jelena Šantić sa ponosom objavljuje konkurse za nacionalnu i regionalnu nagradu Jelena Šantić: “Za hrabre iskorake”, ustanovljenu u čast Jelene Šantić, aktivistkinje i umetnice koja je neumorno radila na promociji mira, ljudskih prava, tolerancije i solidarnosti. Nagrada prepoznaje i nagrađuje umetničke i društvene inicijative koje svojim radom nastavljaju njen duh i vrednosti kroz projekte i akcije koje doprinose pozitivnim društvenim promenama.

Nacionalna Nagrada Jelena Šantić

Nagrada je namenjena onima koji su u proteklom dvogodišnjem periodu, od 2022. do 2024. svojim kreativnim praksama značajno doprineli borbi za ljudska prava i afirmaciji pojedinaca, pojedinki i malih grupa u društvenim promenama u Srbiji. Dodeljuje se za autorsko delo, inicijativu, projekat, istraživanje, digitalnu kampanju ili javni događaj.

Nacionalna nagrada Jelena Šantić se realizuje u okviru projekta ”Linkuj promenu: Digitalni aktivizam na delu” uz podršku Britanske ambasade u Beogradu.

Regionalna Nagrada Jelena Šantić

Nagrada je namenjena ženskim inicijativama iz Srbije i Crne Gore koje su kroz svoje digitalne prakse doprinele borbi za ljudska prava, pomirenje, afirmaciju žena i malih grupa u društvenim promenama u periodu od 2022. do 2024. godine.

Regionalna nagrada Jelena Šantić se realizuje u okviru projekta “Digital Empowerment Initiative: Elevating Women’s Voices in Serbia and Montenegro” u saradnji sa Centrom za ženska prava iz Podgorice i uz podršku Balkan Trust for Democracy, projekat German Marshall Fonda i USAID.

Nominacije za nacionalnu i regionalnu nagradu mogu se podneti putem online prijave, najkasnije do 29.10.2024. Prateća dokumentacija može se poslati do 29. oktobra 2024. godine na: konkurs@fjs.org.rs sa naznakom Nacionalna/Regionalna nagrada Jelena Šantić: “Za hrabre iskorake.”

Smernice za prijavu i prijavni formulari:

NACIONALNA NAGRADA JELENA ŠANTIĆ

REGIONALNA NAGRADA JELENA ŠANTIĆ