Aktuelni konkursi iz oblasti kulture i umetnosti

Prosleđujemo vam informacije o konkursima i pozivima za učešće na različitim kursevima iz oblasti kulture i umetnosti namenjene organizacijama i pojedincima/kama. Više informacija o konkursima pronaći ćete  na priloženim sajtovima. Želimo vam puno sreće u kreiranju projekata i procesu apliciranja!

  1. Javni poziv na seminar priprema projekata za Kreativnu Evropu u Tršiću

Kultura desk Srbija u saradnji sa Centrom za kulturu “Vuk Karadžić” u  Loznici organizuje od 5. do 8. avgusta 2019. godine u Tršiću seminar “Program Kreativna Evropa – priprema projekata”. Poziv za učešće upućen je svim ustanovama i organizacijama iz Srbije koje planiraju da konkurišu na program Kreativna Evropa, nezavisno od toga da li su učestvovali u projektima međunarodne saradnje ili tek planiraju svoje međunarodne aktivnosti.

Više informacija i kontakt za sva pitanja možete naći ovde.

  • Uskoro novi i-Portunus konkurs za projekte

Između aprila i septembra 2019, pilot projekat i-Portunus će objaviti ukupno tri poziva za projekte, sa ciljem obezbeđivanja podrške internacionalne mobilnosti umentika/ca koji/e su aktivni/e u poljima performativnih i vizuelnih umetnosti (izuzev muzike) a žive u jednoj od Creative Europe zemalja. Ciljana destinacija takođe mora biti na spisku Creative Europe zemalja. Ova mobilnost mora imati specifične i jasno definisane ciljeve, kao što je npr. razvoj međunarodne saradnje, uključivanje u residency koji podrazumeva produkciju, predstavljanje rada u nekoj drugoj zemlji ili razvoj projekata sa lokalnim zajednicama na ciljanoj destinaciji.

Više informacija o ovim pozivima možete naći ovde.

  • Konkurs za Videopark 2019.

Udruženje vizuelnih umetnika Užica (UVUU) raspisalo je konkurs za drugo izdanje festivala savremene umetnosti “Videopark”, koji će biti održan u avgustu 2019. godine u Užicu na temu ”Rewritting the past”.

Videopark je festival savremene umetnosti internacionalnog karaktera posvećen promociji audiovizuelne umetnosti (videa, animacije i pokretne slike). Tema ovogodišnjeg festivala usmerena je ka autorima koji u svom radu  istražuju društvo postistine, medijsku manipulaciju, te odnose sadašnjosti i prošlosti, emocije i činjenice, realnosti i imaginacije. Rok za prijavljivanje je 15. jul 2019.

Više informacija i kontakt za sva pitanja možete naći ovde.

  • Konkurs za 10. MikroFAF: Power Edition

Međunarodni festival kratkog “uradi-sam” i nezavisnog fima MikroFAF objavio je konkurs za svoje deseto izdanje, koje će u organizaciji Udruženja “Satibara” biti održano od 10. do 13. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu. Rok za dostavljanje filmova je 31. jul 2019.

Više informacija i kontakt za sva pitanja možete naći ovde.