FJŠ u 2017. podržava čak 6 organizacija

Na finalu konkursa „Hrabri iskoraci u novim kulturnim praksama“ koje je održano 22. decembra 2016. godine u Kući ljudskih prava i demokratije u Beogradu žiri u sastavu: Mia David (Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu), Žarko Šunderić (Centar za socijalnu politiku), Nana Radenković (Nova Iskra), Dimitrije Tadić (Desk Kreativna Evropa Srbija) i Gordana Delić (Balkanski fond za demokratiju) odabrao je sledećih šest organizacija čije će projekte Fondacija “Jelena Šantić” podržati u 2017. godini:

  • Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama “Palestra”, Kruševac
  • Udruženje romskih studenata, Novi Sad
  • Radionica integracije, Beograd
  • Udruženje građana “Belgrade Raw”, Beograd
  • DIVINUS MANUS, Požega
  • ZVONČICA Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti, Beograd

Više o projektima objavljivaćemo u narednim danima!

Fondacija „Jelena Šantić“ se zahvaljuje svim finalistima na poverenju, saradnji i izuzetnom trudu koji su uložili u prezentacije svojih projekata. Pozivamo vas da pratite naš sajt i da učestvujete u našim narednim aktivnostima i konkursima. Posebnu zahvalnost na gostoprimstvu dugujemo Kući ljudskih prava i demokratije, koja nam je i ove godine ustupila prostor za realizaciju finala.

Drugi ciklus donacija u sklopu konkursa „Hrabri iskoraci u novim kulturnim praksama“ realizujemo uz finansijsku podršku Balkanskog fonda za demokratuju (The Balkan Trust for Democracy) i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.