Putujte kroz vreme uz “Hrabre žene”

Od osnivanja 2008. godine do danas Radionica Integracije svojim neprekidnim delovanjem zrači inkluzivnim programima. Njena osnovna misija je integrisanje marginalizovanih grupa i pojedinaca u naše društvo kroz umetnost. Na konkurs naše fondacije “Hrabri iskoraci u novim kulturnim praksama” aplicirali su projektom “Hrabre žene (putuju kroz vreme)” sa ciljem da nizom aktivnosti približavaju publici i učesnicima projekta (posetioci izložbe, polaznici radionica, tribina i predavanja) bitne ženske ličnosti iz nacionalne istorije, kroz preispitivanje pozicija ženskih identiteta u kontekstu različitih epoha i duha vremena.

Žene izabrane za predstavljanje kroz rimejk originalnih fotografija su značajne i van granica Srbije, po svom umetničkom, naučnom, aktivističkom, vojnom, mirotvorskom radu i drugim vrstama angažmana. To su naše nedovoljno medijski prisutne i u udžbenicima izostavljene aktivistkinje, dobrotvorke, umetnice, doktorke, arhitektkinje, profesorke.

Uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije Fondacija je obezbedila 270.000,00 RSD za realizaciju aktivnosti Radionice integracije.