Konkurs u okviru Omladinskog kulturnog fonda

Konkurs se realizuje kroz projekat „Rural u rekonstrukciji – mladi kreativci u akciji", koji je finansiran u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa relevantnim ministarstvom za omladinu Republike Srbije.

Rok: 25. januar 2023.

Pročitaj više

Konkurs za donacije Hrabri iskoraci

Ovim pozivom za dodelu donacija podržavamo inicjative udruženih građana i građanki koji koriste angažovanu kulturu kako bi podstakle razvoj i odbranu 4 tipa resursa u zajednici: ljude, infrastrukturu, prirodu i kulturnu baštinu.
Rok: Konkurs je zatvoren 12. januara 2022. u 17h.

Pročitaj više

Konkurs za nacionalnu nagradu Jelena Šantić

Nagrada Jelena Šantić je namenjena onima koji su u proteklom dvogodišnjem periodu (2018/2019) svojim kulturnim praksama značajno doprineli borbi za ljudskih prava i afirmaciji pojedinca/ki i malih grupa u društvenim promenama u Srbiji. Nagradu dodeljujemo za autorsko delo, inicijativu, projekat ili javni događaj.

Rok: 27. mart 2022. godine

Pročitaj više

Call for proposals for regional award Jelena Šantić

The award is intended for the women collaborative initiatives from the Western Balkans region that have contributed to the fight for human rights, reconciliation, affirmation of women and small groups in social change in the past (2018-2019) with their cultural practices. It is awarded for an initiative, a collaborative project, a public media action event. Open in 2022.

READ MORE