Dodeljena Nagrada “Jelena Šantić” za 2016/2017.

Fondacija “Jelena Šantić” dodelila je istoimenu nagradu za 2016/2017, u četvrtak 5. jula 2018.godine u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Ovogodišnji konkurs za Nagradu Jelena Šantić zainteresovao je 40 organizacija i pojedinaca/ki koji su svojim aktivnim radom doprineli razvoju lokalnih zajednica, ljudskih prava, ukazivali na položaj kulturnih radnika/ca, a takođe su uveli niz novih praksi u rad sa različitim ciljnim grupama.

Nezavisni žiri, u sastavu Aleksandra Vesić, Goran Tomka i Branislav Dimitrijević, doneo je sledeće odluke o dobitnicima i dobitnicama Nagrade “ Jelena Šantić” za hrabri iskorak za 2016/2017:

Marijana Cvetković (kategorija pojedinac/ka) za doslednost u radu i promociji savremenog plesa, kontinuirano zagovaranje za bolje uslove rada u oblasti kulture, kao i za uvođenje inovativnih praksi za najmlađe u okviru projekta „Generator”.

 

 

 

 

 

 

 

Udruženje vizuelnih umetnika Užice – Galerija Reflektor (kategorija organizacija civilnog društva) za hrabrost i iskorak ka stvaranju nove lokalne umetničke zajednice kroz udruživanje i saradnju sa javnim i privatnim sektorom, kao i zalaganje za očuvanje kulturnog nasleđa grada.

 

 

 

 

Tatjana Nikolić, specijalno priznanje za izuzetan doprinos u unapređenju položaja mladih profesionalaca/ki u kulturi, umetnosti, kreativnim industrijama i medijima, kao i afirmaciji mladih, a posebno devojčica u okviru projekta “Rok kamp za devojčice”.

 

 

 

 

 

Više o nagradi Fondacije “Jelena Šantić” i prethodnim dobitnicima/ama možete saznati ako kliknete OVDE

Nagradu “Jelena Šanti攓 za hrabri iskorak za 2016/2017, Fondacija “Jelena Šantić” organizuje u saradnji sa Grupom 484, a uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (Balkan Trust for Democracy).