Izabrani dobitnici i dobitnice Nagrade Jelena Šantić za 2016/2017, dodela nagrada 5.jula

Ovogodišnji konkurs za Nagradu Jelena Šantić zainteresovao je 40 organizacija i pojedinaca/ki koji su svojim aktivnim radom doprineli razvoju lokalnih zajednica, ljudskih prava, ukazivali na položaja kulturnih radnika/ca, a takođe su uveli niz novih praksi u rad sa različitim ciljim grupama. Hvala svima na sjajnim prijavama!

Nezavisni žiri u sastavu Aleksandra Vesić, Goran Tomka i Branislav Dimitrijević doneo je odluku o novim dobitnicima i dobitnicama Nagrade “ Jelena Šantić” za hrabri iskorak za 2016/2017:

  • Marijana Cvetković (kategorija pojedinac/ka)  za doslednost u radu i promociji savremenog plesa, kontinuirano zagovaranje za bolje uslove rada u oblasti kulture, kao i za uvođenje inovativnih praksi za najmlađe u okviru projekta „Generator”.
  • Udruženje umetnika Užice – Galerija Reflektor (kategorija organizacija civilnog društva) za hrabrost i iskorak ka stvaranju nove lokalne umetničke zajednice kroz udruživanje i saradnju sa javnim i privatnim sektorom, kao i zalaganje za očuvanje kulturnog nasleđa grada.
  • Tatjana Nikolić, specijalno priznanje za izuzetan doprinos u unapređenju položaja mladih profesionalaca/ki u kulturi, umetnosti, kreativnim industrijama i medijima, kao i afirmaciji mladih, a posebno devojčica u okviru projekta “Rok kamp za devojčice”.

Dodela nagrade biće organizovana 5. jula 2018. sa početkom u 18h u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21, Beograd.

Dobro došli!

RSVP office@fjs.org.rs

*Nagradu “Jelena Šanti攓 za hrabri iskorak za 2016/2017 organizujemo u saradnji sa Grupom 484, a uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (Balkan Trust for Democracy)