Kreativni pogon u sedam zajednica – novi kulturni centar na vidiku!

Udruženje građana Kreativni pogon posetilo je Banoštor, Temerin, Čerević, Kovilj, Mali Iđoš i Rumu kako bi nastavili sa svojom misijom: širenjem kulturnih sadržaja u lokalnim zajednicama širom Srbije, kroz korišćenje svetski priznatog metoda – savremenog cirkusa.

Nakon stupanja u kontakt sa zainteresovanim pojedincima i udruženjima, Kreativni pogon je prezentovao svoj model rada, koji je nastao u procesu razvoja Kulturne stanice K3 u Novom Kneževcu. Kulturna stanica K3 je započeta kao projekat Kreativnog pogona – nakon otkrivanja neiskorišćenog prostora, u saradnji sa lokalnom vlašću, udruženjima i donatorima, Kreativni pogon je renovirao i osposobio prostor koji danas služi kao alternativni kulturni centar i mesto okupljanja zajednice. Danas, prostorom raspolaže udruženje koje čine aktivisti i aktivistkinje iz lokalne zajednice, uz mentorsku podršku Kreativnog pogona, tako da su kontinuirano svima dostupne izložbe, radionice, projekcije filmova i drugi sadržaji.

Sledeći korak Kreativnog pogona je da podrži otvaranje novog prostora u Rumi, budući da su započeti dogovori sa udruženjima Fileo i Alternativa Ru. U ovom trenutku, odabran je prostor, nabavljene sve potrebne dozvole, i u pripremi je kampanja prikupljanja sredstava. Pozivamo vas da posetite sajt Kreativnog pogona i podržite ih u nastojanjima da decentralizuju kulturu: https://kreativnipogon.com/donacije/